انواع سردرد و سردرد های عصبی ممکن است در هر کس با دلایل متفاوتی ایجاد گردد. بسیاری از افراد در طول زندگی خود بارها سردرد را تجربه میکنند. سردرد انواع مختلفی دارد و ممکن است برخی از آنها با مصرف مسکنهای ساده برطرف شود، اما برخی دیگر نیاز به مراجعه به پزشک و درمان داشته باشد. برخی سردردها از علائم اولیه ابتلا به یک بیماری هستند و بیتوجهی به آنها خطرناک بوده و موجب افزایش ابتلا به سکته مغزی، تومور یا لخته شدن خون میشود. با توجه به این توضیحات اطلاع از انواع سردرد ها به افراد کمک میکند تا در صورت بروز علائم بتوانند از خطرات احتمالی جلوگیری کنند و بهترین روش درمانی را برای برطرف کردن سر درد خود استفاده نمایند. در ادامه قصد داریم به انواع سردرد ها و راهکارهایی برای درمان آنها بپردازیم.
منبع : انواع سردرد و سردرد های عصبی
انواع سر درد و سردرد های عصبی
کسی که در ناحیه سر و بالای گردن خود، احساس درد داشته باشد، دارای سردرد است. منشا سردرد، عصبی است و در صورتی که بافتها و ساختارهای احاطه کننده مغز ملتهب و دردناک شود، احساس سردرد میکنید. برای آشنایی با بیماری های روان تنی کلیک کنید.
با این حال ارائه تعریفی از سردرد نیز به همین سادگی نیست و سردرد با توجه به منشاء درد در هر کس، دارای انواع مختلفی است. در ادامه این مطلب به بررسی انواع سردرد، علائم و درمان آنها اشاره کردهایم:
TMJ از انواع سر درد
این نوع از سردرد به دلیل سندروم و اختلال در مفصل و عضله فک ایجاد میشود. درد در مفصل آرواره و عضلات پایینی صورت، باعث ایجاد درد در ناحیه سر میگردد. برخی عواملی که باعث ایجاد سردرد در اثر این سندروم میشود، به شرح زیر است :
- به هم خوردن دندانها به ویژه در شب
- التهاب و یا آسیب دیدگی مفصل و عضله فک
- در رفتگی مفصل آرواره یا ورم مفاصل
از آنجایی که این سندروم میتواند باعث ایجاد سردرد میگرنی شود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. البته برای درمان این نوع از سردرد برخی درمانهای خانگی نیز موثر هست، که در ادامه به آنها اشاره کردهایم :
- تمرینهای آرامش عضلانی همچون بالا بردن فک، کشیدن چانه به طرفین
- ماساژ
- تمرینات کششی صورت
- رژیم غذایی مناسب و استفاده از بادام هندی، گردو
- و …
انواع سردرد | سردرد سینوسی
سردرد سینوسی در نتیجه بسته و یا ملتهب شدن سینوسها ایجاد میگردد. کسی که دارای سردرد سینوسی است، در ناحیه پشت گونهها، بینی و چشمها احساس درد دارد و همینطور با خم کردن سر به سمت جلو و یا بیدار شدن از خواب دارای سرگیجه میباشد.
علائم سردرد سینوسی مشابه سردرد میگرنی است و احتمالا در صورت جدی گرفته نشدن، تبدیل به سردرد میگرنی میشود، بنابراین باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به برخی راهکارهای درمان سردرد سینوسی اشاره کردهایم :
- شستشوی مسیر بینی با استفاده از اسپری محلول نمک
- استفاده از مکملهای بروملین
- استفاده از بخور اُکالیپتوس
- نوشیدن آب فراوان
- خوردن غذاهای تند (موثر در پاکسازی انسداد سینوس)
- کمپرس آب گرم در ناحیه درد
سردرد خوشهای
سر درد خوشهای چندین بار در طول روز اتفاق میافتد و ممکن است تا چند ماه نیز ادامه دار باشد. درد ناشی از سر درد خوشهای بسیار تیز و دردناک است و معمولا دوام درد ناشی از این نوع از سردرد کمتر از یک ساعت میباشد، ولی هر روزه در یک زمان مشخصی اتفاق میافتد.
درد ناشی از سردرد خوشهای باعث تحت تاثیر قرار گرفتن یک قسمت از سر میشود و از علائم آن میتوان به درد در یک چشم، بیقراری و آشفتگی، انسداد و آبریزش بینی، آبریزش و قرمزی چشم و تورم پلک اشاره کرد که علائم جدی و خطرناکی میباشد، چراکه با علائم ایجاد تومور مغزی مشابه است.
با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم، این سردرد جزء سر دردهای خطرناک است و درمان قطعی ندارد. استفاده از برخی داروها می تواند از میزان درد این سردرد کم کند. از برخی راهکارهای موثر برای درمان سردردهای خوشهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- استنشاق اکسیژن
- تزریق تریپتانها
- اُکتروتاید
- بی حسکنندههای موضعی
- دیهیدروارگوتامین
توجه : مردان بیشتر از زنان به سردردهای خوشهای مبتلا میشوند. همینطور مطابق آمار سیگار و الکل میزان و شدت سردردهای میگرنی را افزایش میدهد.
انواع سردرد صبحگاهی
سردرد صبحگاهی به دلایل مختلفی ایجاد میگردد. میزان و کیفیت خواب دارای تاثیر مستقیمی بر روی میزان و شدت این سردرد میباشد. بنابراین این نوع سردرد در کسانی که دارای الگوی منظمی برای خواب نیستند، بیشتر دیده میشود.
سر درد صبحگاهی در ساعات اولیه صبح، چهار تا نه صبح در قسمت جلو و بالای سر دیده میشود. از جمله عوامل زیر تشدیدکننده این سردرد میباشد.
- نخوردن آب کافی
- استفاده زیاد از دارو
- نوشیدنیهای کافئیندار
- افسردگی
- استرس و اضطراب
- آرتروز گردن
- و …
سردرد عصبی و تنشی
سر درد تنشی از شایعترین سردردها است و به دلیل استرس و اضطراب ایجاد میشود. این سردرد باعث سفت شدن عضلات شانهها، گردن و آرواره میگردد. از علائم سردرد تنشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- فشار در گیجگاه
- کشش و انقباض صورت و پوست سر
- درد شقیقه
سر درد های عصبی یا تنشی میتواند در یک بازه زمانی کوتاه در چند دقیقه و یا در یک بازه زمانی بلند ماه تا چند روز ادامه داشته باشد. از جمله عوامل تشدید کننده سر درد های عصبی عبارتند از:
- کمبود خواب
- نادیده گرفتن وعده های غذایی
- موقعیت های استرس زا
- احساسات سنگین
- نوشیدن الکل
- کمآبی بدن
- دود سیگار
- سر و صدا
- ورزش نکردن
- خستگی چشم و خستگی بدن
سر درد های تنشی با استفاده از برخی مسکنها درمان میشود. از مهمترین راهکارها و درمان سردرد تنشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- قرصهای مسکن شامل آسپیرین، ناپروکسین، استامینوفن
- داروهای ضدالتهاب بدون استروئید
- استفاده از یک پد گرمازا
- دوش آب گرم
- یک خواب کوتاه
- غذای سبک
- مدیتیشن و یوگا
در صورتی که سردرد های شما پس از این راهکارها نیز ادامه دار بود، بهتر است برای معالجه و درمان به پزشک مراجعه نمایید.
سردرد میگرنی
شدیدترین نوع سردرد، سردرد میگرنی است که با دلایل مختلفی از جمله گرههای عضلانی، رشد غیرطبیعی استخوان، مشکلات مفصلی و … در قسمت پشت سر و گردن و یا جمجمه ایجاد میگردد.
در این نوع از سر درد، درد در یک طرف سر ایجاد میشود. زمانی که فرد دارای سر درد میگرنی است، به نور و صدا حساس میباشد. به همین دلیل مبتلایان به سردرد میگرنی در هنگام حملههای سردرد، دوست دارند در یک جای تاریک و ساکت باشند. از مهمترین علائم سر درد میگرنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- سر درد
- حالت تهوع
- استفراغ
- سرگیجه
- حساسیت به نور و صدا
- توهم دیدن نور و یا شنیدن صدا
- اختلال در حس بویایی، لامسه و چشایی
- اختلال در صحبت کردن
- ضعف رفتن عضلات
در صورت داشتن علائم ذکر شده، حتما به پزشک مراجعه کنید، چراکه این علائم با علائم سکته مغزی مشابه است و تشخیص دلایل ایجاد درد، میتواند از بروز دیگر بیماریها جلوگیری کند.
از جمله روشهای درمانی که برای سردرد میگرن استفاده میشود، میتوان موارد زیر را نام برد :
- داروهای ضدالتهاب بدون استروئید
- تریپتانها
- ریزاتریپتان
- داروی ضد تهوع متوکلوپرامید
لازم به ذکر است، برای درمان سردرد میگرنی حتما باید به پزشک معالج مراجعه کند تا متوجه شود کدام دارو برای درمان شما موثرتر میباشد.
انواع سردرد | سردرد هیپیک
نوع دیگری از سردرد که پس از پنجاه سالگی اتفاق میافتد، سردرد هیپیک و یا سر درد قبل از خواب است.
سردرد هیپیک به صورت ضربان دار ظاهر میشود و ممکن است در افراد مختلف به صورت خفیف و یا شدید دیده شود. این نوع از سردرد محدود به یک ناحیه خاص نیست و در دو طرف سر احساس میشود.
کافئین از گزینههای اصلی درمان این نوع سردرد به شمار میرود و فرد میتواند با مصرف یک فنجان چای و یا قهوه، از میزان درد خود کم کند. البته درمان سردرد هیپیک با داروهایی شامل ایندومتاسین، ملاتونین و لیتیوم نیز انجام میشود.
سر دردهای نگران کننده
بسیاری از افراد ممکن است سر درد را تجربه کنند، اما در برخی موارد سردردها نگران کننده نیستند و با مصرف مسکن برطرف میشوند. اما برخی سردردها نگران کننده هستند و حتما فرد باید به پزشک مراجعه کنند. از مهمترین این سردردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردردهای بعد از 50سالگی
- دردی که با سرفه تشدید میشود.
- سردردهایی که رو به تشدید هستند و باعث اختلال در فعالیتهای روزمره میشوند.
- دردهایی که در نهایت باعث ایجاد اختلال در عملکرد ذهن میشوند.
- سر دردهای همراه با قرمزی و درد چشم
برای دریافت مشاوره در زمینه سردرد های عصبی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
https://newmiind.com/11297/types-of-headaches/
:: برچسبها:
انواع سردرد و سردرد های عصبی ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0